CAMPUS UNIVERSITARI DE LA MEDITERRÀNIA | VILANOVA I LA GELTRÚ

NOTICIAS
 
QUÉ ES EL CUM TODO SOBRE EL CAMPUS PRECIOS COMO LLEGAR ALOJAMIENTO
¿Cómo crear una ciudad inteligente?
28-08-17
Ciudad inteligente (smart city) es un concepto estratégico que se aplica a una manera de entender la ciudad que conecta las nuevas tecnologías de la información y la comunicación (TIC) con el bienestar, la sostenibilidad y la competitividad.

En Vilanova y la Geltrú, el plan estratégico tiene la finalidad de promover el sector marítimo, la pesca y la ciencia náutica en una región costera con el uso adecuado y el buen gobierno de las herramientas tecnológicas disponibles en la comunidad, la atracción de talento y valor en la región.

La idea principal es observar el sector marítimo en su conjunto y obtener diferentes sinergias para un buen desarrollo social y económico. Una ciudad marítima inteligente para hacer crecer la economía azul.

Se parte de un objetivo inicial de cómo podemos mejorar teniendo en cuenta la pesca sostenible y la cultura social local. Nos preguntamos qué puede llevar a la comunidad científica y la tecnología actual a la comunidad de pescadores, específicamente a la cofradía de pescadores. ¿Qué relaciones se pueden crear entre los agentes sociales, técnicos y científicos de las diferentes comunidades (gente de mar, los científicos, tecnólogos) para conseguir una economía sostenible y conseguir el bien común? Como podemos comercializar el pescado y marisco fresco, teniendo en cuenta los principios de la eficiencia energética y la aplicación de sistemas de inteligencia artificial en el mercado, y cómo podemos asegurar la transferencia de tecnología de la investigación?

En este contexto, desde el Campus Universitario del Mediterráneo os proponemos el curso "Creación de un Market Place para una smart maritime city" el cual se celebrará del 25 al 29 de septiembre de 2017 en la UPC de Vilanova y la Geltrú .

El objetivo es que el alumno adquiera los conocimientos básicos y metodológicos de planificación urbanística, los usus los equipamientos de la ciudad y los estudios demográficos con las herramientas disponibles necesarias para diseñar una Smart Maritime City.
[ ver + noticias ]
 

Secretaría del CUM
IMET
(Institut Municipal d'Educació i Treball)
C/ de la Unió , 81-87
08800 Vilanova i la Geltrú
Tel.: +34 93 814 04 40
correo-e: cum@imet.cat

Direcció:
Neapolis
 
Organiza:
Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
UPC
IEMed
Secretaría:

IMET
 

CURSOS Y ACTIVIDADES DE VERANO

[ volver a programa de cursos ]

SOCIEDAD, CULTURA Y TURISMO - Coeducació: Anàlisi i eines

Fecha inicio: 10-07-2017 Fecha fin: 14-07-2017
Calendario: De 9:30 a 13:30 h Horas totales del curso: 20 hores presencials + 5 hores no presencials
Precio: 0 € Lugar:Casa del Mar, Passeig Marítim, 63

DIRECCIÓN:

Edurne Jiménez Pérez.
Sociòloga, monitora i directora de lleure, treballa a Candela des del 2008. Facilita tallers amb primària, entitats i professionals, col·labora en l’àrea d’assessoraments a entitats locals, participa en publicacions de l’entitat i en l’àrea de gestió. Compagina Candela amb docència al grau d’educació social (URV), participa a projectes de recerca feminista (GAPWork, SIMReF, GENCPOLIS) i realitza un doctorat en estudis de gènere investigant sobre la avaluació de la prevenció de violències de gènere a Catalunya.
[subir página]

COORDINACIÓN:

Jordi Valls Fuster
Tècnic de l’àmbit de Diversitat i Convivència del Servei de Convivència i Equitat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
[subir página]

PROFESORADO:

Griselda Vilaplana i Bilbao.
Va estudiar animació sociocultural i desprès Pedagogia a la Universitat de Barcelona (2002-2006). Actualment s’està formant en moviment expressiu i amb tècniques corporals integratives a l’escola Lo Corporal. Va començar treballant en el món educatiu amb una perspectiva comunitària, amb infància. Tot i que els darrers temps, ha estat amb joves com a educadora i dinamitzadora d’activitats que fomenten la participació activa i la cohesió social. Va arribar a l’associació Candela l’any 2011, però ja hi col•laborava des del 2010. Actualment a l’entitat és formadora i tallerista amb infants i joves, i també amb els grups de dones, professionals i famílies, on aplica la seva formació i experiència.

Miriam Aleman Calatayud.
Va estudiar filosofia i treballa a l’Associació Candela des de l’any 2009 com a coordinadora de projectes adreçats a la comunitat educativa. Formadora de tots els públics, comunicadora propera i apassionada, aporta sentit de l’humor i una gran capacitat organitzativa que dóna ordre a l’entitat. Defensa molt el potencial transformador i la creativitat dels i de les joves. Escriu articles i porta el bloc de “La Lore”. Compagina la seva feina amb el món musical i artístic.
[subir página]

CONTENIDOS:

DESCRIPCIÓ DEL CURS

Què passa a les nostres aules i centres i en la nostra acció educativa en el lleure o l’esport en relació a les normes i codis de gènere/sexualitat? Quines dinàmiques conscients i inconscients es reprodueixen? Què podem fer des del nostre rol educador? Són algunes de les preguntes a les que intentarem donar resposta durant el curs teòric-aplicat sobre coeducació dirigit a professorat de diferents cicles (infantil, primària i secundària) i a monitors/res de lleure i d’esports.

OBJECTIUS DEL CURS

A part dels coneixements conceptuals, el curs posarà èmfasi sobretot en les dimensions actitudinal (saber ser) i d’habilitats (saber fer). Els objectius generals són:

-Desenvolupar sensibilitat cap a les discriminacions, desigualtats i violències relacionades amb el gènere

-Conèixer els conceptes relacionats amb el sistema sexe-gènere-desig

-Desenvolupar accions coeducatives en el context particular

PROGRAMA DEL CURS

Sessió 1: Androcentrisme i heteronormativitat a l’escola i en l’educació en el lleure i l’esport

Sessió introductòria al curs on, a partir de la revisió personal, analitzarem la dinàmica del sistema sexe-gènere-desig, la seva transmissió, així com les seves conseqüències. Detectarem dinàmiques androcèntriques i heteronormatives al dia a dia de

Sessió 2: Prevenció de relacions abusives

Sessió dirigida a comprendre la complexitat de la violència masclista, la seva dinàmica, les manifestacions entre el jovent i el model d’amor romàntic. Buscarem eines d’intervenció i prevenció des de primària.

Sessió 3: La diversitat sexual i de gènere

Aquesta sessió està destinada a aprofundir en la comprensió de la LGTBIfòbia, la seva dinàmica i diferents manifestacions com l’assetjament cap a infants i joves, per després buscar eines d’intervenció.

Sessió 4: La coeducació a infantil i primària

En aquesta sessió aprofundirem en el rol de l’educador/a com a transmissora inconscient de valors i normes així com el treball amb les famílies i algunes propostes alhora de triar o crear recursos educatius.

Sessió 5: Passem a l’acció

Sessió de final dirigida a conèixer recursos i bones pràctiques, i a dissenyar accions coeducatives en el propi centre educatiu, de lleure o esportiu.

AVALUACIÓ DEL CURS

El curs s'avaluarà mitjançant l'assistència i participació a les sessions i amb una activitat individual per aquelles persones que vulguin obtenir el certificat d’aprofitament.
[subir página]

OBSERVACIONES:

Es tracta d’un curs gratuït.

Aquest curs és susceptible d'obtenir el reconeixement acadèmic del Departament d’Ensenyament i de les institucions educatives que així ho considerin.

Per saber si la vostra Universitat us reconeixerà el curs i amb quants crèdits, us recomanem que prèviament a matricular-vos ho confirmeu als punts d'informació habituals.

ENLLAÇOS D'INTERÈS

http://candela.cat/professionals/
[subir página]
[ imprimir página ]
 
Disseny i programació web: A·D·Q·A